28 noiembrie 2014

18 migranti ascunsi in mijloace de transport, descoperiti la Giurgiu si Calafat

 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit, in ultimele 24 de ore, 18 persoane care intentionau sa intre ilegal in Romania, ascunse in mijloace de transport.
  • In data de 27.11.2014, ora 12.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unei autocamionete marca Mercedes, cetateanul bulgar, Nikolaz T., in varsta de 37 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, polistiren expandat din Bulgaria pentru Austria.
    Politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, ascunse in compartimentul marfa, 12 persoane de sex masculin.
    Din cercetari s-a constatat faptul ca persoanele respective sunt cetateni afgani, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, acestia declarand ca intentionau sa ajunga in mod fraudulos in Austria.
  • In aceeasi zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost descoperiti sase cetateni de origine afro-asiatica, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, care intentionau sa intre ilegal in Romania.
    Astfel, trei dintre acestia au fost descoperiti la orele 16.30, ascunsi intr-un camion care transporta textile din Turcia pentru Romania, iar ceilalti trei cu o ora mai tarziu, ascunsi intr-un camion incarcat cu marmura din Turcia pentru Moldova.
    Acestia au declarat ca sunt cetateni afgani, ca au plecat din tara lor in urma cu aproximativ 2 luni, au intrat ilegal in Turcia, unii pe la zona verde, altii ascunsi in mijloace de transport, ajutati de facilitatori conationali. In Turcia au fost ajutati de cetateni ale caror date de identitate nu le cunosc, care i-au urcat in camioanele susmentionate pe timp de noapte, taind prelatele si lipindu-le pe interior, fara sa stie soferii.
In toate cele trei cazuri, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor, iar conform protocolului romano-bulgar, migrantii, conducatorii auto si mijloacele de transport au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana