25 noiembrie 2014

4 cetateni afgani ascunsi intr-un tren incarcat cu textile, depistati la frontiera


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit patru cetateni afgani ascunsi intr-un tren marfar incarcat cu textile ce erau transportate din Turcia pentru o firma din Germania.
In data de 25.11.2014, ora 02.00, in statia comuna Russe Triaj, echipa mixta de control formata din politisti de frontiera romani si bulgari a efectuat controlul de frontiera asupra unui tren marfar compus din 15 vagoane care transporta 18 semiremorci, incarcate cu textile din Turcia pentru o firma din Germania.
Procedand la verificarea trenului, politistii de frontiera au constatat ca prelata uneia dintre semiremorci este taiata in partea superioara si relipita pe interior. In urma controlului amanuntit efectuat asupra semiremorcii, au fost descoperiti, ascunsi in aceasta, patru cetateni afgani, 2 adulti si 2 minori.
Persoanele in cauza au declarat ca sunt o familie (sot, sotie, copil si un nepot) si au plecat in urma cu o luna din Afganistan si au ajuns in Istanbul -Turcia, unde au luat legatura cu un conational si, contra sumei de 2.000 de euro de persoana, acesta le-a facilitat urcarea in garnitura de tren cu scopul de a ajunge in Germania.
Conform protocolului romano - bulgar, persoanele au fost preluate de Politia de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana