13 noiembrie 2014

41 de migrati sirieni ascunsi intr-un TIR incarcat cu poliester


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit 41 de migranti din Siria, ascunsi intr-un tir condus de un cetatean turc, care transporta role de poliester din Turcia catre Cehia.

In data de 13.11.2014, ora 04.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui autocamion marca Mercedes, cetateanul turc Adem E., in varsta de 42 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, role de poliester, din Turcia pentru o firma din Cehia.
In baza unei analize de risc, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a efectuat un control asupra autocamionului, ocazie cu care au constatat ca sigiliul aplicat era taiat si relipit. In urma controlului amanuntit efectuat asupra compartimentului marfa, au fost descoperite ascunse printre marfa transportata, 41 de persoane, 40 barbati si o femeie, cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 13 si 43 de ani.
La cercetari, persoanele in cauza au declarat ca au plecat in urma cu cateva luni din tara de origine si au ajuns in Turcia, unde cu ajutorul unui cetatean turc au fost urcati in camion fara ca soferul sa observe. Acestia aveau ca destinatie finala Cehia, unde urmau sa plateasca unui facilitator din Cehia suma de 10.500 de euro de persoana.
Conform protocolului romano - bulgar, camionul, soferul si cetatenii sirieni au fost predati politiei de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana