11 noiembrie 2014

Peste 20.000 pachete cu tigari confiscate de politistii de frontiera in urma unor actiuni in zona de responsabilitate


   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unor actiuni pe linia combaterii contrabandei, peste 20.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
Cinci persoane, cetateni romani, sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.
In ultimele 24 de ore, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei s-au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
  • Astfel, azi noapte, in jurul orei 00.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.T.P.F. Maramures a observat, pe raza municipiului Sighetu Marmatiei, doua persoane care transportau catre interiorul tarii colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au actionat pentru interceptarea si retinerea acestora, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele fugind in directii diferite.
    Persoanele in cauza au fost descoperite ascunse in vegetatia din zona si retinute. Ulterior acestea au fost identificate ca fiind Stelica S., de 25 ani si Catalin O., de 19 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care in urma cercetarii terenului a descoperit sase colete care contineau cantitatea de 3.950 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 35.550 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar cei doi maramureseni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Poienile de sub Munte au depistat, in data de 10.11.2014, la o altitudine de peste 1.700 m, mai multe persoane care carau catre interiorul tarii colete voluminoase.
    Echipajul politiei de frontiera a procedat la retinerea celor in cauza, dar la observarea lucratorilor nostri barbatii au lasat coletele si profitand de terenul muntos impadurit au incercat sa fuga.
    Acestia au fost retinuti la scurt timp de catre o echipa operativa insotita de cainele de urma si identificati ca fiind Vasile A., de 25 ani, Ioan A., de 21 ani si Andrei O., de 37 ani, toti domiciliati pe raza judetului Maramures.
    La cercetarea terenului au fost descoperite sase colete care contineau cantitatea de 2.857 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 25.300 lei.
    Cei trei tineri sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Ieri dimineata, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei au descoperit, abandonate in apropierea frontierei de stat, sase colete voluminoase, invelite in folie de culoare neagra, ce contineau tigari de contrabanda.
    Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.990 pachete cu tigari, marca Viceroy Red, de provenienta ucraineana, in valoare de 257.480 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, au fost informati si granicerii ucraineni efectuandu-se cercetarea in comun a evenimentului de frontiera.
  • Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit abandonat, in apropierea frontierei de stat, un autoturism marca Volkswagen inmatriculat in Irlanda in care se aflau mai multe baxuri cu tigari.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.330 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 43.300 lei care au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana