4 decembrie 2014

Politist de frontiera constantean aflat in misiune, ranit de contrabandistii de tigari in timpul unei tranzactii


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au prins in flagrant, pe raza municipiului Constanta, doi cetateni romani care tranzactionau 10.000 de tigarete de contrabanda dintr-un autoturism.
In timpul desfasurarii actiunii, unul dintre politistii de frontiera aflati in misiune a fost acrosat de autoturismul condus de unul dintre suspecti, in mod intentionat.
Un alt politist de frontiera aflat in misiune a facut uz de armamentul din dotare, tragand un foc de avertisment si alte 7 spre pneurile autoturismului in cauza, in conformitate cu prevederile legale.

In data de 03.12.2014, in jurul orei 19.45, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Constanta au desfasurat in zona de competenta o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse din tutun.
Astfel, politistii de frontiera au monitorizat desfasurarea unei tranzactii cu tigari de contrabanda, in care doua persoane aflate intr-un autoturism marca BMW seria 3 inmatriculat in R. Bulgaria, doreau sa plaseze un bax de tigarete la un imobil din municipiului Constanta.
In momentul in care una dintre persoane s-a dat jos din autoturism si a scos din portbagaj cantitatea de 10.000 de tigarete marca Assos pentru a o preda unei alte persoane, politistii de frontiera au intervenit pentru retinerea suspectilor.
Cele doua persoane aflate pe trotuar s-au conformat somatiilor verbale ale politistilor de frontiera, insa conducatorul autoturismului a accelerat, incercand sa fuga.
In tentativa de a scapa, soferul l-a acrosat intentionat pe unul dintre politistii de frontiera care intentiona sa-l imobilizeze, tarandu-l pe asfalt cativa metri.
Observand ca autoturismul nu opreste si viata colegului este pusa in pericol, un alt politist de frontiera aflat in misiune a efectuat somatiile legale, dupa care a facut uz de armamentul din dotare, tragind un foc de avertisment in plan vertical, dupa care a tras alte 7 cartuse spre pneurile autoturismului.
Conducatorul auto nu a oprit nici de aceasta data, continuandu-si deplasarea in viteza pe strazile secundare ale municipiului Constanta.
Politistii de frontiera au solicitat sprijin de specialitate si la fata locului s-a deplasat o echipa operativa din cadrul I.P.J. Constanta si un echipaj al Politiei Rutiere care au demarat cercetarile.
Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj, tentativa de omor si fuga de la locul accidentului.
Politistul de frontiera ranit a fost transportat la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale, acesta avand leziuni la piciorul stang care i-a fost imobilizat intr-o atela gipsata, in prezent starea lui de sanatate fiind stabila.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de 10.000 de tigarete gasita la fata locului, evaluate la aproximativ 5.000 de lei si au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda prin detinere, transport si comercializarea marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca provin din contrabanda, fapta prevazuta si sanctionata de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.










Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana