18 decembrie 2014

Trei migranti ascunsi intr-un automarfar, depistati de politistii de frontiera aradeni


Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Nadlac - I.T.P.F. Oradea au descoperit trei migranti, ascunsi in semiremorca unui automarfar incarcat cu covoare, care intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
In data de 17.12.2014, in jurul orei 17.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul turc Murat B., in varsta de 33 ani, sofer al unui automarfar inmatriculat in Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, covoare, avand ca destinatie Olanda.
Cu ocazia controlului exterior al automarfarului, politistii de frontiera au constatat ca sigiliul aplicat pe compartimentul marfa prezenta urme vizibile de deteriorare, fapt pentru care lucratorii nostri au efectuat un control amanuntit al semiremorcii. Cu aceasta ocazie, in compartimentul marfa au fost descoperite ascunse, trei persoane - doi barbati si un copil.
Soferul impreuna cu cele trei de persoane au fost conduse la sediul sectorului Politiei de Frontiera pentru cercetari.
Astfel, a rezultat faptul ca persoanele descoperite ascunse sunt cetateni sirieni, cu varstele cuprinse intre 10 si 22 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au intocmit cetatenilor sirieni lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar cetateanului turc sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana