29 decembrie 2014

Zece migranti ascunsi in doua camioane, descoperiti la Giurgiu

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au depistat, ascunse in doua camioane care veneau din Turcia, zece persoane, 7 irakieni si 3 afgani, care incercau astfel sa intre ilegal in tara.
In data de 27.12.2014, ora 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autocamion, un cetatean turc, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, doua utilaje, din Turcia pentru Germania.
In urma unei analize de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra camionului, verificand compartimentul marfa, si au descoperit ascunse, sapte persoane, cinci barbati, o femeie si un minor. Cei sapte nu aveau asupra lor niciun document de identitate, dar au declarat ca sunt cetateni irakeni, cu varste cuprinse intre 13 si 40 de ani, care intentionau sa ajunga in Germania.
In data de 26.12.2014, ora 22.00, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autocamion, un cetatean turc, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, pahare de sticla, din Turcia pentru o firma din Romania.
In urma unei analize de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra camionului, ocazie cu care au observat ca partea superioara a prelatei camionului este taiata si recusuta pe interior. Procedand la verificarea camionului, in compartimentul marfa al semiremorcii au fost descoperite trei persoane de sex masculin. In urma identificarii celor in cauza s-a stabilit ca este vorba despre trei cetateni afgani cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani.
La cercetari, soferii camioanelor au declarat ca nu stiu cum au ajuns persoanele respective in compartimentul marfa.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei celor zece, iar conform protocolului romano - bulgar, acestia au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana