28 ianuarie 2015

Aproximativ 50.000 pachete de tigari de contrabanda confiscate la frontiera de nord

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 50.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana care urmau sa fie comercializate pe piata neagra din Romania.Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 407.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii iar in prezent cinci persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, respectiv trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Ieri, 27 ianuarie a.c., la nivelul S.P.F. Sarasau, politistii de frontiera au declansat mai multe actiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 09.00, politistii de frontiera au depistat, in trei imobile de pe raza localitatii Campulung la Tisa, judetul Maramures, 59 de colete care contineau tigari.

    In continuarea cercetarilor s-a stabilit faptul ca tigarile apartin lui Attila C., de 42 ani, domiciliat pe raza aceleiasi localitati.
    Barbatul, impreuna cu tigarile a fost condus la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 42.540 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, de diferite marci, in valoare de 381.000 lei, cantitate care a fost ridicata in vederea confiscarii.
    barbatul este cercetat de catre lucratorii nostri pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, fiind anuntate de acest caz si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea efectuarii in comun a cercetarilor.
  • Intr-un alt caz, un echipaj al politiei de frontiera de la Sectorul P.F. Sarasau s-a sesizat din oficiu cu privire la existenta unei alte cantitati de tigari la un imobil de pe raza aceleiasi localitati.
    Proprietarul imobilul respectiv, Alexandru V. de 23 ani, a recunoscut faptul ca detine doua colete cu tigari pe care le-a predat lucratorilor nostri.
    Barbatul, impreuna cu tigarile, a fost condus la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii celor doua colete a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 8.960 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii, maramureseanul fiind acum cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
  • Tot ieri, 27 ianuarie 2015, politistii de frontiera si lucratorii vamali din cadrul P.T.F. Petea, jud. Satu Mare au depistat, pe sensul de intrare in tara doua autoturisme marcile Mercedes Vito si Audi A6, in care se aflau tigari de provenienta ucraineana.
    In urma efectuarii unor controale amanuntite, efectuate de catre echipa comuna asupra celor doua masini, au fost descoperite ascunse in portiere, compartiment motor, in spatele scaunelor fata, dar si intr-un loc special amenajat, aproximativ 4.000 pachete tigari, de diferite marci, in valoare de 17.600 lei.
    Drept urmare, trei cetateni, dintre care un pasager roman si conducatorii celor doua autoturisme, avand dubla cetatenie, maghiara si ucraineana, cu varste cuprinse intre 30 si 34 de ani, sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, conform legislatiei in vigoare.
    Totodata, intreaga cantitate de tigari, precum si autoturismele folosite la activitatea infractionala, in valoare de 35.000 de lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana