19 ianuarie 2015

Aproximativ o tona si jumatate de peste din speciile calcan si rechin confiscate de politistii de frontiera constanteni

 Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand doi cetateni straini, un bulgar si un turc, care transportau, cu o autoutilitara, cantitatea de 390 kilograme peste din specia calcan fara documente justificative.Extinderea cercetarilor in acest caz a condus la descoperirea altor 905 kilograme peste din specia rechin care fusesera procesate fara autorizatie, in Portul Turistic Tomis din municipiul Constanta, de catre membrii de echipaj ai unui pescador sub pavilion Romania.
In data de 18.01.2015, in jurul orei 12.00, politistii de frontiera din cadrul G.N. Constanta au desfasurat un plan de actiune pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, oprind pentru control o autoutilitara marca Mercedes model Sprinter, inmatriculata in R. Bulgaria, in care se aflau doua persoane de sex masculin.
In urma controlului autoutilitarei a fost gasita cantitatea de 390,25 kilograme peste din specia calcan, pentru care cele doua persoane, conducatorul autoutilitarei, cetateanul bulgar P. Chanyo, in varsta de 69 ani si cetateanul turc A. Aydin de 39 ani, au prezentat documente de transport pentru alte cantitati de peste decat cea aflata in autoutilitara.
Cei doi barbati au declarat ca au achizitionat pestele de la comandantul unui pescador sub pavilion Romania, aflat in Portul Turistic Tomis, cu scopul de a-l transporta in R. Bulgaria.
Ca urmare, politistii de frontiera au extins cercetarile, depistand la bordul pescadorului cantitatea de 905 kilograme peste din specia rechin, care fusese procesata fara autorizatie de membrii echipajului.
La actiunea politistilor de frontiera constanteni au mai participat reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinara Constanta si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, care au constatat faptul ca 392 kilograme de peste din specia rechin erau improprii consumului.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii autoutilitara, precum si cantitatea de 390,25 kilograme peste din specia calcan si 905 kilograme din specia rechin, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun, iar in cauza au fost demarate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de procesarea fara drept a produselor obtinute din pescuit si acvacultura si detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor sau produselor din peste, fapte prevazute si sanctionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana