15 ianuarie 2015

Autoturism de lux cautat in vederea confiscarii, descoperit in P.T.F. Ostrov


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat in P.T.F. Ostrov un autoturism de lux marca Porsche Cayenne, care era cautat in vederea confiscarii de catre autoritatile din Romania, pe care un cetatean bulgar si unul roman intentionau sa-l scoata din tara cu scopul de a-l inmatricula in R. Bulgaria.
In data de 14.01.2015, in jurul orei 22.45, in P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera doi barbati, cetateanul bulgar H.H. Ivanov, in varsta de 24 ani si cetateanul roman T.P. Nicolae, de 33 ani, care calatoreau cu un autoturism marca Fiat si care transportau, pe o platforma, un autoturism de lux marca Porsche Cayenne.
Din verificarile facute de politistii de frontiera a rezultat ca autoturismul transportat pe platforma, inmatriculat in judetul Ilfov, figureaza ca fiind cautat in vederea confiscarii de catre politistii romani, acesta fiind declarat furat, din data de 12.01.2015.
Pasagerul din dreapta, cetateanul roman domiciliat in Bucuresti, a declarat ca a cumparat autoturismul de lux dintr-un targ auto din Bucuresti, in ziua de 14.01.2015, contra sumei de 8.500 de euro de la o persoana de sex feminin, fara a cunoaste ca acesta este cautat in vederea confiscarii.
Cetateanul roman a mai declarat ca a apelat la o cunostinta, conducatorul auto de cetatenie bulgara, pentru a transporta autoturismul, cu o platforma, in R. Bulgaria pentru a-l inmatricula.
Politistii de frontiera au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 180.000 de lei, la sediul S.P.F. Ostrov in vederea continuarii cercetarilor si au intocmit in cauza dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt, fapta prevazuta si sanctionata de art. 228, alin. 1 Cod Penal.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana