6 ianuarie 2015

Foc de arma la frontiera cu Republica Moldova pentru retinerea unor contrabandisti

   Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti-Prut au retinut patru persoane care incercau sa introduca ilegal in tara, peste raul Prut, 2.500 pachete tigari de contrabanda.Pentru retinerea barbatilori, care nu s-a supus somatiilor verbale, politistii de frontiera au facut uz de arma, tragand un foc in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
La sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unei actiuni de colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti-Prut, judetul Botosani, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, in data de 03.01.2015, in jurul orei 20.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului a observat, pe directia localitatii de frontiera Cuzlau, in apropierea malului romanesc al raului Prut catre interiorul tarii, mai multe persoane care transportau in spate colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea persoanelor, insa acestea nu s-au supus somatiilor legale efectuate de lucratorii nostri, incercand sa fuga in vegetatia din zona.
Pentru retinerea barbatilor, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de arma in plan vertical, cu respectarea reglementarilor legale, fara a rezulta victime sau pagube materiale.
In urma actiunii au fost retinute patru persoane. In urma cercetarilor s-a constatat ca acetea sunt cetateni romani domiciliati pe raza comunei Paltinis, trei dintre ei minori si al patrulea in varsta de 26 ani. In cele patru colete descoperite erau 2.500 pachete tigari marca Ritm Clasic, in valoare de aproximativ 23.000 lei.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar fata de cetateanul major a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana