27 ianuarie 2015

Patru cetateni romani cercetati pentru trafic de migranti


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Nadlac au depistat 2 migranti, cetateni sirieni, care intentionau sa treaca ilegal frontiera in tara vecina.Din cercetari a rezultat faptul ca migrantii au fost sprijiniti de patru cetateni romani, care au fost identificati in P.T.F. Nadlac cateva minute mai tarziu si care, in prezent, sunt cercetati pentru trafic de migranti.
In data de 26.01.2015, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, au declansat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta.Astfel, in jurul orei 16.00, la aproximativ 100 metri de linia de frontiera, politistii de frontiera au depistat doua persoane care nu vorbeau limba romana si nu isi justificau prezenta in zona, fapt pentru care au fost conduse la sediul S.P.F. Nadlac pentru cercetari.
Totodata, in jurul orei 16.10, la P.T.F. Nadlac, s-au prezentat pentru a iesi din tara patru cetateni romani, care se deplasau cu doua autoturisme inmatriculate in Romania, despre care lucratorii nostri detineau date ca au transportat migrantii sirieni pana in apropierea frontierei, motiv pentru care si acestia au fost condusi la sediul politiei de frontiera pentru cercetari.
In urma verificarilor si cercetarilor a rezultat faptul ca cei patru cetateni romani, cu varste cuprinse intre 30 si 55 ani, cu domiciliul pe raza judetului Timis, intentionau sa-i preia pe cei doi migranti dupa ce treceau pe jos frontiera si sa ii transporte pana in Germania, fapta pentru care urmau sa primeasca sume cuprinse intre 300 si 1.200 euro.
Avand in vedere cele constatate, politistii de frontiera aradeni au intocmit celor patru cetateni romani dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, iar cetatenilor sirieni de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana