23 ianuarie 2015

Peste 17.000 pachete de tigarete descoperite de politistii de frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti-Prut, in colaborare cu autoritatile de frontiera din R Moldova, au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au identificat noua persoane, cetateni romani si R Moldova, care incercau sa introduca ilegal in tara, peste raul Prut, 17.500 pachete tigari de contrabanda.
In data de 21 ianuarie a.c. , in cadrul unei actiuni de colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti-Prut, judetul Botosani, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, pe timpul executarii misiunii, politistii de frontiera au observat, pe directia localitatii de frontiera Horodistea, doi barbati care incarcau colete voluminoase in doua autovehicule de teren parcate in apropierea malului romanesc al raului Prut. Cand au observat echipajul politistilor de frontiera, persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor legale si au fugit, abandonand mijloacele de transport.
In interiorul unuia dintre cele doua autovehicule, inmatriculate in Bulgaria, au fost descoperite 35 de colete ce contineau cantitatea de 17.500 pachete de tigarete diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova.
Politistii de frontiera au demarat cerectarile si l-au identificat pe unul dintre barbatii implicati in actiunea de contrabanda, in persoana lui Costica A., in varsta de 46 de ani, domiciliat pe raza judetul Botosani.
Totodata, politistii de frontiera romani au procedat la informarea omologilor din Republica Moldova despre evenimentul de frontiera produs, iar la data de 23 ianuarie a.c., autoritatile de frontiera din R Moldova au informat ca, in urma cercetarilor efectuate, au identificat sapte persoane implicate in activitatea infractionala.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Tigaretele in valoare de 156.247 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autovehiculele in valoare de 22.100 lei au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana