19 ianuarie 2015

Tigari in valoare de peste 200.000 de euro, confiscate de politistii de frontiera suceveni

  Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Suceava - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au depistat un camion incarcat cu 88.720 pachete cu tigari de provenienta ucraineana ce urmau sa fie comercializate pe piata neagra din Romania.
Intreaga cantitate de tigari in valoare de peste 200.000 de euro a fost ridicata in vederea confiscarii, camionul in valoare de 22.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Politiei de Frontiera, cercetarile fiind in curs de desfasurare pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
In data de 17 ianuarie a.c., in jurul orei 22.20, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F Suceava - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, aflati in misiune specifica in zona de competenta, au observat un autovehicul de mare tonaj care se deplasa dinspre frontiera de stat spre interiorul tarii.
Pe raza localitatii de frontiera Fratautii Noi, jud. Suceava, politistii de frontiera au procedat la oprirea acestuia, folosind semnalele acustice si luminoase ale autospecialei din dotare, insa soferul a ignorat semnalele, continuandu-si deplasarea in mare viteza.
Drept urmare, politistii de frontiera au executat 12 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data soferul nu a oprit, a virat pe un teren agricol si a abandonat camionul, fugind de la fata locului.
Camionul abandonat, neinmatriculat, era plin cu tigari de provenienta ucraineana. Acesta a fost condus la sediul Politiei de Frontiera, unde in urma inventarierii tigarilor, a rezultat cantitatea de 88.720 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.
Tigarile, in valoare de peste 200.000 de euro, au fost ridicate in vederea confiscarii, camionul in valoare de 22.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Politiei de Frontiera, iar in continuare se efectueaza cercetari sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti, in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, fiind anuntate despre eveniment si autoritatile de frontiera din Ucraina.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana