3 februarie 2015

Autoturisme furate din Germania, descoperite de politistii de frontiera constanteni


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat in P.T.F. Ostrov si pe raza municipiului Constanta un autoturism marca Mercedes Viano, respectiv un autoturism Audi A6, ambele cautate in vederea confiscarii de catre autoritatile din Germania.
  • In data de 02.02.2015, in jurul orei 10.45, in P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera doi barbati, cetateanul bulgar T.M. Stoianov, in varsta de 38 de ani si cetateanul roman B. Adrian, de 23 ani, care calatoreau cu un ansmablu auto tip platforma, inmatriculat in R. Bulgaria, pe care transportau un autoturism marca Mercedes model Viano, cu numere de inmatriculare nemtesti. Din verificarile efectuate de politistii de frontiera romani, a rezultat ca masina transportata pe platforma figureaza ca fiind cautata in vederea confiscarii de catre autoritatile din Germania, aceasta fiind declarata furata din data de 13.08.2014. Cetateanul roman, domiciliat pe raza judetului Botosani, a declarat ca a cumparat autoturismul dintr-un targ auto, in schimbul sumei de 5.000 de euro, fara a cunoaste ca acesta este cautat in vederea confiscarii si a apelat la conducatorul auto bulgar, pentru a transporta autoturismul spre inmatriculare, cu o platforma, in R. Bulgaria. Politistii de frontiera au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 10.000 euro, la sediul S.P.F. Ostrov in vederea continuarii cercetarilor si au intocmit in cauza dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt, fapta prevazuta si sanctionata de art. 228, alin. 1 din Noul Cod Penal.
  • In aceeasi zi, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanta, in cooperare cu politisti din cadrul I.P.J. Constanta, au desfasurat o actiune pe linia combaterii traficului international cu autoturisme furate, identificand un autoturism marca Audi model A6, despre care detineau informatii ca este cautat in vederea confiscarii.
    Verificarile au stabilit ca autoturismul in cauza, oprit in trafic pe raza municipiului Constanta, fusese declarat ca fiind furat de autoritatile din Germania, din data de 29.05.2013.
    Soferul masinii, cetateanul roman C. Dorin., in varsta de 29 de ani, domiciliat in municipiul Constanta, a declarat ca autoturismul ii apartine, l-a cumparat de la o persoana necunoscuta si nu are cunostinta despre faptul ca acesta figureaza ca fiind furat.
    Politistii de frontiera au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 15.000 de euro, la sediul Garzii de Coasta in vederea continuarii cercetarilor si au intocmit in cauza dosar penal pentru savarsirea infractiunii de tainuire prin primirea, dobandirea, transformarea ori inlesnirea valorificarii unui bun, de catre o persoana care fie a cunoscut, fie a prevazut din imprejurarile concrete ca acesta provine din savarsirea unor fapte prevazute de legea penala, fapta prevazuta si sanctionata de art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana