18 februarie 2015

Noua migranti ascunsi in doua mijloace de transport, descoperiti la P.T.F. Giurgiu


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit ieri, in doua cazuri, noua persoane ascunse in doua mijloace de transport care intentionau astfel sa intre ilegal in Romania.
  • In data de 17.02.2015, ora 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autocamion marca Daf, cetateanul turc Yasaroglu N., in varsta de 55 de ani, care transporta conform documentelor de insotire a marfii, piese auto din Turcia pentru Polonia.

    Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera au observat ca partea superioara a prelatei semiremorcii este taiata. In urma controlului amanuntit efectuat asupra compartimentul marfa, au fost descoperite cinci persoane de sex masculin.

    La cercetari s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni afgani, cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani. Acestia au declarat ca au plecat din tara de origine in urma cu o luna, iar in Bulgaria, cu ajutorul unor conationali, s-au urcat in camionul condus de cetateanul turc fara ca acesta sa observe.
  • Un caz identic s-a intamplat aproximativ doua ore mai tarziu cand la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost descoperite alte patru persoane de sex masculin, care intentionau sa intre ilegal in Romania, ascunse intr-un camion incarcat cu cauciuc brut din Turcia pentru Romania.

    Acestia nu aveau asupra lor niciun document de identitate si nu vorbeau nicio limba de circulatie internationala. La cercetari, soferul camionului, un cetatean roman, a declarat ca nu stie cum au ajuns persoanele respective in compartimentul marfa.
In ambele cazuri, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor, iar conform protocolului romano - bulgar, migrantii au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana