6 februarie 2015

Un politist de frontiera a refuzat 20.000 euro mita


Joi, 05 februarie a.c., in baza unui denunt formulat de un politist de frontiera, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Timis, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara, cu sprijinul S.R.I. Timis si al Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul I.P.J. Timis, au surprins in flagrant pe F.I., cetatean roman si D.D., cetatean sarb, in timp ce promiteau politistului suma de 20.000 de euro.
Astfel, la data de 15.01.2015, un politist de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara - Sectorul Politiei de Frontiera Moravita a depus un denunt la S.J.A. Timis, prin care sesiza faptul ca numita F.I. i-a oferit suma de 20.000 euro, pentru ca, prin influenta pe care o are in calitate de politist de frontiera, sa o sprijine in identificarea unui lucrator vamal care sa efectueze formalitati fictive pentru inchiderea unei operatiuni de tranzit vamal.
In cauza, fata de cele doua persoane, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de cumpararea de influenta, fapta prev. si ped. de art. 292 C.p., fiind luata masura retinerii pe o durata de 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de astazi, 6 februarie a.c., sa fie prezentati instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana