6 februarie 2015

Zeci de mii de pachete de tigari de contrabanda, confiscate de politistii de frontiera maramureseni


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 28.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 250.600 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.
In urma actiunilor desfasurate, 2 persoane s-au ales cu dosare penale pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, acestea urmand sa fie prezentate procurorilor, in vederea luarii masurilor legale.
  • In data de 5 februarie a.c., politistii de frontiera de la S.P.F. Valea Viseului au organizat si desfasurat o actiune, in zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu tigari.

    Astfel, in jurul orei 21.20, un echipaj din cadrul sectorului a identificat si oprit pentru control, pe raza localitatii Valea Viseului, judetul Maramures, o autoutilitara marca Citroen, inmatriculata in Romania, condusa de Vasile M., de 36 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

    La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au descoperit mai multe colete cu tigari fapt pentru care barbatul a fost condus la sediul sectorului, in vederea continuarii cercetarilor.

    Iin autoutilitara au fost descoperite 42 de colete, care contineau 20.958 pachete cu tigari de diferite marci de provenienta ucraineana, in valoare de 185.000 lei.

    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar autoutilitara folosita la activitatea infractionala a fost indisponibilizata in vederea continuarii cercetarilor.

    Totodata conducatorul auto este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

    De asemenea pe timpul verificarilor s-a constatat faptul ca soferul avea dreptul de a conduce suspendat, fapt pentru care mai este cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana al carui permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.
 
  • Tot in cadrul aceleiasi actiuni, un alt echipaj de la S.P.F. Valea Viseului a identificat in trafic, pe raza localitatii Petrova, judetul Maramures, un autoturism marca Dacia, suspect ca transporta tigari provenite din contrabanda.

    Politistii de frontiera au procedat la oprirea pentru control a autoturismului, ocazie cu care s-a constata ca acesta este condus de Ioan G., de 25 ani, domiciliat pe raza judetului Bihor.

    La controlul efectuat asupra autovehiculului, in plafonul acestuia au fost observate mai multe pachete cu tigari, fapt pentru care autoturismul si barbatul a fost condus la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

    In continuare a fost efectuat un control amanuntit, ocazie cu care in plafonul masinii, intr-un locas special amenajat, au fost descoperite 2.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 17.600 lei.

    Ioan G. este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

    Totodata, autoturismul a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
    • Si lucratorii din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmatiei au descoperit pe versantul Magura, 8 colete abandonate care contineau 5.470 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 48.000 lei.

      Ttigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac cercetari pentru identificare persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana