20 februarie 2015

Zeci de mii de parfumuri, produse cosmetice si aparatura electronica susceptibile a fi contrafacute, confiscate in P.T.F. Constanta si P.T.F. Constanta Sud Agigea


Politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au constituit o echipa comuna de control impreuna cu lucratorii vamali, descoperind in doua containere sosite in P.T.F. Constanta si P.T.F. Constanta Sud Agigea din China 21.672 de parfumuri si produse cosmetice, respectiv 300 de articole electronice, susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare totala de aproximativ 3.360.000 lei daca ar fi originale.
La inceputul acestei saptamani, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratorii vamali au efectuat, la rampa existenta in cadrul P.T.F. Constanta, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societati comerciale cu sediul in Bucuresti, identificand 20.112 recipiente cu apa de toaleta si parfum, respectiv 1.560 de seturi cu produse cosmetice (apa de parfum, gel de dus si lotiune de corp), susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de aproximativ 3.120.000 lei daca ar fi originale.
In data de 18.02.2015, in jurul orei 16.00, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratorii vamali au efectuat, la rampa existenta in cadrul P.T.F. Constanta Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societati comerciale cu sediul in Bucuresti.
In urma controlului au fost identificate 300 de produse reprezentand aparatura electronica (seturi boxe cu Bluetooth si multiple difuzoare), susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de aproximativ 240.000 lei daca ar fi originale.
Intreaga cantitate de marfa, care purta insemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicata in vederea confiscarii de catre lucratorii vamali.
Politistii de frontiera le-au intocmit administratorilor societatilor comerciale in cauza, doi cetateni romani, cu varste de 38 si 41 de ani, cu domiciliul in Bucuresti, dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de "punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate", fapta prevazuta si sanctionata de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana