9 martie 2015

Aproximativ 10.000 pachete tigarete fara documente de provenienta, ascunse intr-un autovehicul condus de un cetatean ucrainean


Politistii de frontiera de la P.T.F. Salonta au descoperit aproximativ 10.000 pachete tigari pe care doi cetateni ucrainieni incercau sa le scoata ilegal din tara, ascunse intr-un loc special amenajat dintr-o autoutilitara.
In data de 07.03.2015, in jurul orei 23.30, la P.T.F Salonta, jud. Bihor, s-a prezentat pe sensul de iesire din tara, pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, cetateanul ucrainean Oleh H., in varsta de 37 ani, care conducea o autoutilitara marca Mercedes Benz Sprinter, iar ca pasager, tot un cetatean ucrainean, Rustam P., in varsta de 38 ani.
La controlul specific efectuat s-au descoperit ascunse, intre compartimentul marfa si spatiul destinat pasagerilor, intr-un loc special amenajat, mai multe pachete tigarete marca Marlboro Gold Night, pe care erau aplicate timbre Ucraina, pentru care cei doi nu posedau documente de provenienta.
Persoanele in cauza au declarat ca tigarile nu le apartin si nu stiau ca o cantitate de tigari se afla ascunsa in autovehicul.
Intreaga cantitate de tigari a fost inventariata, rezultand 189.980 de tigarete, in valoare totala de aproximativ 72.000 lei. Atat tigarile cat si autovehiculul, in valoare de aproximativ 20.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar cetatenilor ucrainieni li s-a intocmit acte de urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de detinere in afara antrepozitului fiscal fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete si contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana