9 martie 2015

Cetateni straini cu documente de calatorie false, descoperiti la P.T.F. Calafat


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu-P.T.F. Calafat au depistat 4 cetateni straini, un bulgar, un albanez si doi iranieni, care intentionau sa intre ilegal in Romania folosindu-se de documente de calatorie false.
  • In data de 07.03.2045, in jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, calatorind cu un autoturism marca BMW condus de un cetatean bulgar, o persoana de sex masculin care a prezentat la controlul de frontiera o carte de identitate eliberata de autoritatile bulgaresti.

    In urma controlului de frontiera, s-a constatat ca barbatul prezent la controlul de frontiera nu corespunde cu cel din fotografia documentului de calatorie.

    Din verificari, a rezultat faptul ca persoana in cauza este Krasimir S., in varsta de 31 de ani, cetatean bulgar, iar documentul de calatorie apartine fratelui sau.
  • In aceeasi zi, in jurul orelor 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, specificul feroviar, s-a prezentat pentru a intra in tara, calatorind cu un tren international pe ruta Sofia - Budapesta, o persoana de sex masculin care a prezentat la controlul de frontiera o carte de identitate cu insemnele autoritatilor italiene.

    Procedand la verificarea documentului de calatorie, s-a constatat faptul ca acesta este falsificat prin inlocuirea fotografiei titularului. La cercetari a reiesit ca persoana in cauza este cetateanul albanez K.B., in varsta de 25 de ani.

    O zi mai tarziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra in tara, calatorind cu un autoturism marca Peugeot condus de un cetatean polonez, doua persoane care au prezentat la controlul de frontiera carti de identitate si pasapoarte grecesti.

    Procedand la verificarea documentelor de calatorie, politistii de frontiera au constatat ca acestea sunt false. La cercetari, s-a constatat faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni iranieni, in varsta de 31, respectiv 33 de ani.

    In toate cele trei cazuri, conform protocolului romano-bulgar, persoanele au fost preluate de catre autoritatile de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana