16 martie 2015

Femeie ascunsa in portbagaj pentru a iesi ilegal din tara


Politistii de frontiera timiseni au depistat o persoana de sex feminin, cetatean roman, ascunsa intr-un autoturism cu scopul de a iesi ilegal din Romania pentru ca nu avea documente de calatorie asupra sa.
In noapte de 14 / 15.03.2015, in jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Vasile R., in varsta de 43 ani, sofer al unui autoturism marca Opel, inmatriculat in Germania. Acesta era insotit de sotia lui Mariana R., ambii avand domiciliul in judetul Maramures.
Politistii de frontiera au constatat la controlul documentelor faptul ca Mariana R. a prezentat o copie xerox a cartii de identitate, motiv pentru care nu i s-a permis iesirea din Romania, cei doi soti intorcandu-se impreuna in tara.
Cateva ore mai tarziu la volanul aceluiasi mijloc de transport s-a prezenatat Vasile R., declarand la controlul de frontiera faptul ca sotia lui nu il mai insoteste. Politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la cele declarate de barbat, in consecinta au efectuat un control fizic al autovehicului si au gasit-o pe femeie ascunsa in portbagaj.
Din declaratia persoanelor si in urma verificarilor efectuate a rezultat ca persoana ascunsa are document de calatorie valabil, insa nu il are asupra sa si a recurs la aceasta metoda fiindca dorea sa ajunga in Germania.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor in cauza si cercetarii soferului sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat si a pe Mariana R., sub aspectul savarsirii infractiunii de la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana