11 martie 2015

Migranti ascunsi sub pamant pentru flori


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit cincisprezece migranti, cetateni irakieni, sri-lankezi si afgani, care, folosind diferite metode, au incercat sa intre ilegal in Romania. Doispezece dintre acestia au fost depistati ascunsi intr-un spatiu special amenajat intr-un TIR incarcat cu pamant pentru flori,iar ceilalti trei au fost depistati in timp ce se deplasau pe jos, printre camioanele care asteptau la controlul de frontiera, dupa ce au calatorit pe sasiul unui autocamion.
     
  •   In data de 10.03.2015, ora 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autocamion marca Iveco, un cetatean din Belarus, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, pamant pentru flori din Bulgaria pentru Lituania. Procedand la verificarea mijlocului de transport, echipa comuna formata din politisti de frontiera romani si bulgari a descoperit in compartimentul marfa, intr-un spatiu special amenajat, sub paletii pe care se aflau saci cu pamant pentru flori, douaspezece persoane de sex masculin, 10 dintre acestea fiind cetateni irakieni si 2 sri-lankezi.

  •  In data de 11.03.2015, ora 04.00, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat, printre camioanele care asteptau sa intre in tara, trei persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona.

    Persoanele in cauza au fost conduse la sediul institutiei in vederea legitimarii, ocazie cu care lucratorii nostri au constatat ca acestea nu detin documente de identitate.

    La cercetari, barbatii au declarat ca sunt cetateni afgani si ca au calatorit pana la intrarea in Romania pe sasiul unui camion al carui numar de inmatriculare nu il pot preciza. Inainte de locul in care se efectueaza controlul de frontiera, cand autocamionul a oprit, acestia au coborat de pe sasiu cu intentia de a ocoli controlul de frontiera, scopul lor fiind acela de a ajunge in Italia.
In ambele cazuri, conform protocolului romano - bulgar, persoanele au fost preluate de Politia de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana