25 martie 2015

O femeie cu doi copii minori, cetateni iranieni, depistati de politistii de frontiera bihoreni cu pasapoarte bulgaresti false


Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bors - I.T.P.F. Oradea au descoperit trei cetateni iranieni, o femeie si doi copii minori care incercau sa iasa din tara folosindu-se de pasapoarte bulgaresti false.
 In data de 24.03.2015, in jurul orei 07.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors, judetul Bihor, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de iesire din tara, trei persoane, o mama cu doi copii, pasagere intr-un autoturism, care s-au legitimat la controlul specific de frontiera cu documente de identitate bulgaresti.
Avand suspiciuni cu privire la documentele prezentate pentru control, politistii de frontiera au trecut la verificari amanuntite.
Astfel, a rezultat faptul ca cei trei pasageri sunt cetateni iranieni, o persoana de sex feminin, in varsta de 50 ani, insotita de copiii ei, doi minori, un baiat in varsta de 9 ani si o fata, in varsta de 15 ani.
Din declaratiile persoanelor rezulta faptul ca acestea au intrat legal in Romania, unde si-au procurat pasapoartele false de la o persoana a carei identitate nu o cunosc, in schimbul sumei de 2.100 euro. Femeia a declarat ca intentiona sa ajunga in Spatiul Schengen si a recurs la aceasta metoda deoarece nu detinea documente legale.
Politistii de frontiera au intocmit in cauza acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana