2 martie 2015

Retea de contrabanda cu tigari destructurata la Timisoara


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, sub coordonarea procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Timisoara, au efectuat, la data de 02.03.2015, un numar de 41 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Arad, Timis, Suceava, Hunedoara si Maramures, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in contrabanda cu tigari.
In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada august 2014 - februarie 2015, pe raza judetelor Timis si Arad si a unor localitati limitrofe a actionat o grupare de criminalitate organizata transfrontaliera care a avut ca principala preocupare infractionala contrabanda cu tigari provenite in special din Ucraina.
Din probele administrate in cauza a rezultat ca tigarile provenite din contrabanda erau achizitionate in special de pe raza judetului Suceava, fiind transportate cu regularitate de 3-4 ori pe saptamana, in autovehicule prevazute cu spatii special amenajate, ulterior fiind depozitate la diferite adrese in vederea comercializarii.
Astfel, s-a retinut ca in aceasta perioada, membrii gruparii infractionale au efectuat peste 24 de de transporturi, reusind sa achizitioneze si ulterior sa comercializeze peste 150 baxuri tigarete provenite din contrabanda, in valoare de aproximativ 250.000 euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timisoara vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 26 de persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Serviciul Operatiuni Speciale Timisoara. Totodata, la perchezitii au participat si efective de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara si I.J.J. Suceava.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana