20 martie 2015

Sapte sirieni si un irakian ascunsi intr-o autoutilitara condusa de un cetatean turc, depistati de politistii de frontiera aradeni


  Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac - I.T.P.F. Oradea au descoperit sapte cetateni sirieni si un irakian, ascunsi printre paletii cu marfa intr-o autoutilitara condusa de un cetatean turc.

In data de 18.03.2015, in jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul turc Cicek F., in varsta de 39 ani, care conducea o autoutilitara marca Fiat Ducado, inmatriculata in Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, paleti cu accesorii auto din Turcia pentru Slovacia.
Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera aradeni au descoperit, ascunse in compartimentul marfa al autoutilitarei, opt persoane de sex masculin.
Din primele verificari, a rezultat faptul ca persoanele descoperite sunt sapte cetateni sirieni si un irakian, cu varste cuprinse intre 27 si 44 ani care intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au intocmit celor opt migranti acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului turc pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana