9 martie 2015

Sase migranti ascunsi in doua mijloace de transport, descoperiti la P.T.F. Giurgiu


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit, in ultimele 24 de ore, in doua cazuri, sase persoane (trei afgani si trei pakistanezi) ascunse in doua mijloace de transport, care intentionau astfel sa intre ilegal in Romania.
  • In data de 08.03.2015, ora 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Scania, un cetatean bulgar, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, piese auto din Turcia pentru Romania.

    Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera au observat ca partea superioara a prelatei semiremorcii este taiata si lipita pe interior. In urma controlului amanuntit efectuat asupra compartimentul marfa, printre piesele auto, au fost descoperite trei persoane de origine afgana care nu vorbeau limba romana si nu detineau documente de identitate.
  • Cateva ore mai tarziu, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un cetatean bulgar s-a prezentat pentru a intra in tara, conducand un camion marca DAF, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, electrocasnice din Turcia pentru Romania.

    Si in acest caz, in urma verificarii mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit, ascunse printre electrocasnice, trei persoane de origine pakistaneza, care nu vorbeau limba romana si nu detineau documente de identitate.

    La cercetari, soferii camioanelor au declarat ca nu aveau cunostinta despre prezenta barbatilor in mijloacele de transport.

    In ambele cazuri, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor, iar conform protocolului romano - bulgar, migrantii au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana