3 martie 2015

Tigari in valoare de 46.000 lei confiscate la frontiera cu Ucraina

 Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat si retinut in cadrul unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, doua persoane care incercau sa introduca ilegal in tara, 4.600 pachete de tigari de provenienta ucraineana.Cele doua persoane sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta iar intreaga cantitate de tigari in valoare de 46.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii.

Ieri, 02 martie a.c., in jurul orei 3.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti, pe timpul executarii unei misiuni de supraveghere si control a frontierei de stat, au observat mai multe persoane care se deplasau dinspre linia de frontiera catre localitatea Vicovu de Sus transportand colete voluminoase.
Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la interceptarea persoanelor in cauza, moment in care acestea au abandonat coletele cu tigari si profitand de intuneric au incercat sa fuga.
In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii persoanelor implicate in activitatea infractionala reusindu-se astfel retinerea numitilor B. Ioan, de 21 de ani si C. Ilie, de 19 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures.
Totodata au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin pentru cercetarea in comun a evenimentului de frontiera.
Persoanele retinute si coletele cu tigari au fost transportate la sediul politiei de frontiera unde, in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.600 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.
Politistii de frontiera le-au intocmit celor doi barbati acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta iar intreaga cantitate de tigari in valoare de 46.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana