23 martie 2015

Urmariri in trafic si 13.200 pachete tigari confiscate

 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, 13.200 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 117.000 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.In urma actiunilor desfasurate, doi maramureseni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, iar un autoturism a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera.

Ieri, 22 martie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
  • Astfel, in jurul 13.00, lucratorii nostri au identificat, in trafic pe DN 18, la intrarea in comuna Vadu Izei, jud. Maramures, un autoturism marca Volkswagen Passat, despre care existau date ca transporta tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care s-au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a acestuia.
    La observarea echipajului politiei de frontiera, conducatorul auto a ignorat semnalele si a virat pe o alta strada, marind viteza de deplasare.
    S-a trecut la urmarirea acestuia si, la scurt timp, s-a reusit oprirea autoturismului in cauza, precum si retinerea conducatorului auto.
    In interiorul masinii, au putut fi observate mai multe colete cu tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii soferului, impreuna cu autoturismul in cauza la sediul politiei de frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.
    Conducatorul auto a fost identificat ca fiind Valeriu G., de 29 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures, iar in urma unui control amanuntit asupra masinii, au fost descoperite 19 baxuri care contineau 9.428 pachete tigari, in valoare de peste 83.500 lei.
    Drept urmare, maramureseanul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul in valoare de aproximativ 8.000 lei a fost indisponibilizat, pana la finalizarea cercetarilor.
  • Politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control in zona de competenta, au observat, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Sighetu Marmatiei, mai multe persoane in timp ce se deplasau de la malul raului Tisa spre interior, transportand colete voluminoase.
    S-a trecut la interceptarea persoanelor in cauza, efectuandu-se somatiile legale prin voce, insa acestea au abandonat coletele in beciul unei case din apropiere apoi, dispersandu-se pe mai multe directii, s-au intors pe malul ucrainean al raului Tisa.
    In cel mai scurt timp, au fost anuntate despre caz si autoritatile de frontiera din Ucraina in vederea retinerii persoanelor in cauza si cercetarii in comun a evenimentului.
    Din beciul imobilului apartinand cetateanului roman Sorin. T., de 39 de ani, din Sighetu Marmatiei au fost ridicate 6 colete invelite in folie de culoare neagra, care contineau 3.780 pachete tigari, in valoare de 33.500 lei.
    In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar in continuare se fac cercetari pentru documentarea intregii activitati infractionale, in vederea depistarii persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana