2 martie 2015

Zece migranti opriti la frontiera cu Bulgaria


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit zece migranti, cetateni sirieni si afgani, care, folosind diferite metode, au incercat sa intre ilegal in Romania.
Cinci dintre ei au fost descoperiti la malul Dunarii, dupa ce au traversat fluviul cu o barca, iar ceilalti cinci au fost depistati ascunsi intr-un TIR incarcat cu piese auto. 
  • In data de 27.02.2015, in jurul orei 07.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bechet, judetul Dolj, au depistat in apropiere de malul romanesc al fluviului Dunarea, cinci persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona.

    Barbatii au fost condusi la sediul institutiei in vederea continuarii cercetarilor, ocazie cu care s-a stabilit ca sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 23 si 45 de ani.

    Acestia au declarat ca au plecat in urma cu o luna din tara de origine pe ruta Turcia-Bulgaria, de unde au fost preluati de o calauza care i-a traversat fluviul Dunarea cu o ambarcatiune de mici dimensiuni, scopul lor fiind acela de a ajunge in Germania.

    Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza dosar penal pentru savarsirea infractiunii de intrarea in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat a Romaniei, barbatii fiind predati Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
  •  In aceeasi zi, la ora 23.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Volvo, un cetatean turc, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, piese auto din Turcia pentru Franta.

    Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera au observat ca partea superioara a prelatei este taiata. In urma controlului amanuntit efectuat asupra compartimentului marfa, au fost descoperite cinci persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana si nu detineau documente de identitate.

    La cercetari, s-a constatat faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni afgani, iar soferul camionului a declarat ca nu avea cunostinta despre prezenta acestora in mijlocul de transport.

    Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor, iar conform protocolului romano - bulgar, migrantii au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana