9 aprilie 2015

22 de migranti depistati ascunsi in TIR-uri, la frontiera romano-bulgara


   Intr-un interval de cateva ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit, ascunsi in patru camioane conduse de soferi turci, 22 de migranti care incercau sa intre ilegal in Romania.
Conform protocolului romano - bulgar, persoanele in cauza si mijloacele de transport au fost preluate de Politia de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
  • In data de 08.04.2015, ora 09.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autocamion cu remorca marca DAF, un cetatean turc in varsta de 50 de ani.

    Cu ocazia controlului de frontiera, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a descoperit, ascuns pe sasiul remorcii, asezat pe suportul rotilor de rezerva, un barbat de origine araba care nu vorbea limba romana.
  • Tot in data de 08.04.2015, ora 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pentru a intra in tara, trei soferi turci care conduceau camioane in care se aflau, conform documentelor de insotire, diferite marfuri - profile din aluminiu, electrocasnice, etc. - din Turcia pentru state din vestul Europei.

    Procedand la verificarea mijloacelor de transport cu sonda CO2, politistii de frontiera giurgiuveni au observat ca aceasta indica o valoare mare a concentratiei de dioxid de carbon. Mai mult, sigiliile aplicate pe compartimentele marfa ale camioanelor sunt rupte si relipite, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra compartimentelor marfa.

    Astfel, printre marfa transportata, au fost descoperite 21 de persoane (18 barbati si 3 femei) de origine araba care nu vorbeau limba romana si nu detineau documente de identitate.

    In cadrul primelor cercetari, persoanele in cauza au declarat ca s-au urcat in camioane intr-o parcare de pe teritoriul Bulgariei, platind fiecare suma de 5.000 de euro unor persoane ale caror identitati nu le cunosc, cu intentia de a ajunge in diferite state din vestul Europei.
Politistii de frontiera giurgiuveni au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, soferii, persoanele descoperite si camioanele au fost predate Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana