7 aprilie 2015

225.000 de pachete cu tigarete, susceptibile a fi contrafacute, descoperite intr-un container in Portul Constanta Sud Agigea


  In cadrul unei actiuni desfasurate, in baza analizei de risc, in Portul Constanta Sud Agigea, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat si indisponibilizat 225.000 de pachete cu tigarete fabricate in China, susceptibile a fi contrafacute, sosite din directia Slovenia pentru o societate comerciala din Bucuresti, cu o valoare de peste 2.000.000 lei daca ar fi originale.
In ziua de 06.04.2015, actionand in baza analizei de risc privind punerea in circulatie a unor marfuri contrafacute, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, au identificat, in Portul Constanta Sud Agigea, un container incarcat cu tigarete, care sosise din directia Slovenia si avea ca destinatie finala o societate comerciala din Bucuresti.
In urma controlului efectuat de politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, impreuna cu lucratorii vamali ai Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud, au fost descoperite 225.000 de pachete cu tigarete din marcile Ashima Luxury Size, Ashima Luxury Blue, Marble Gold, Marble King Size Luxe, Strand King Size si Strand Blue, fabricate in China, susceptibile a fi contrafacute, in valoare de peste 2.000.000 lei daca ar fi originale.
A fost luata masura indisponibilizarii intregii cantitati de tigarete pana la finalizarea investigatiilor referitoare la statutul juridic al marfurilor si luarea masurilor legale ce se impun.
Politistii de frontiera le-au intocmit administratorilor societatilor comerciale in cauza, un cetatean roman, in varsta de 57 de ani, respectiv un cetatean american de 51 ani, dosar penal pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, fapta prevazuta si sanctionata de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata.
Cercetarile sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana