12 aprilie 2015

74 de migranti ascunsi intr-un automarfar, depistati de politistii de frontiera aradeni


  Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac, jud. Arad, au descoperit 74 de migranti (73 cetateni sirieni si un cetatean iranian), ascunsi in remorca unui automarfar care avea ca destinatie Franta.

In data de 11.04.2015, ora 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, la volanul unui autocamion cu remorca inmatriculat in Ungaria, un cetatean turc in varsta de 50 de ani.
Cu ocazia controlului, cetateanul turc a prezentat documente conform carora transporta obiecte de mobilier de la o societate din Turcia, pentru o firma din Franta.
Actionand in baza analizei de risc, politisti de frontiera romani au verificat atent mijlocul de transport, ocazie cu care au observat ca usa semiremorcii era intredeschisa.
In urma controlului, in semiremorca TIR-ului au fost descoperite 74 de persoane (53 barbati si 21 femei) de origine araba, care nu vorbeau limba romana si nu detineau documente de identitate.
Din primele cercetari a rezultat faptul ca persoanele ascunse sunt 73 de cetateni sirieni si un cetatean iranian, cu varstele cuprinse intre 12 si 41 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in Franta.
Soferul si cele 74 de persoane au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, in prezent fiind efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti si de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea acestora urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana