27 aprilie 2015

Captura de 35.000 pachete tigari la frontiera romano-ucraineana


    Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 35.000 pachete cu tigari, in valoare de 304.600 lei, ce urmau sa fie comercializate pe piata neagra de desfacere din Romania.
Pe timpul actiunilor, pentru retinerea persoanelor implicate in activitatea infractionala care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au executat 3 focuri de avertisment in plan vertical, conform procedurilor legale.
  • Azi, dimineata, in jurul orei 3.30, in P.T.F. Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Roland P., in varsta de 24 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Romania.

    Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra masinii.

    Astfel, a fost descoperita, ascunsa in rezervorul autoturismului, sub bancheta din spate, sub scaunele din fata, in usi, in bord si in portbagajul autoturismului, cantitatea de 4.680 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 6.570 lei.

    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei.

    De asemenea, autoturismul a fost ridicat in vederea confiscarii deoarece avea realizate locuri special amenajate pentru transportul tigarilor.
  • In data de 25 aprilie a.c., in jurul orei 9.00, in cadrul unei actiuni desfasurate pe raza localitatii Carei, judetul Satu Mare, un echipaj al politiei de frontiera de la S.P.F Carei a descoperit, abandonat intr-o parcare, un autoturism marca Audi, inmatriculat in judetul Maramures.

    In masina a fost observata o cantitate insemnata de tigari, fapt pentru care autoturismul a fost transportat la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

    Cu aceasta ocazie, in autoturism au fost descoperite 11.384 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 114.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

    Totodata, pe timpul verificarilor s-a constatat faptul ca numerele de inmatriculare apartineau unui alt autoturism.

    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si punerea in circulatie si conducerea unui vehicul neinmatriculat, iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
  • Si lucratorii din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, au observat, in data de 25.04.2015, in jurul orei 00.00, pe raza localitatii de frontiera Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul tarii.

    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a persoanelor si deoarece acestea nu s-au supus somatiilor, lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 3 focuri de avertisment, in plan vertical.

    In acel moment, cei in cauza au abandonat coletele si, profitand de terenul accidentat si impadurit, dar si de intuneric, au fugit, intorcandu-se pe teritoriul statului vecin.

    Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

    Totodata, in zona au fost descoperite mai multe colete ce contineau 18.411 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 184.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana