6 aprilie 2015

Captura de 47.000 pachete tigari la frontiera romano-ucraineana


  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 47.000 pachete cu tigari, in valoare de 450.000  lei, ce urmau sa fie comercializate pe piata neagra de desfacere din Romania.
Pe timpul actiunilor, pentru retinerea persoanelor implicate in activitatea infractionala care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au executat 8 focuri de avertisment in plan vertical, conform procedurilor legale.
  • Ieri, 5 aprilie a.c., in jurul orei 20.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F Brodina, judetul Suceava, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre  interiorul tarii.

    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a persoanelor si deoarece acestea nu s-au supus somatiilor, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 8 focuri de avertisment, in plan vertical.

    In acel moment, cei in cauza au abandonat coletele si profitand de terenul accidentat si impadurit, dar si de intuneric, au fugit intorcandu-se pe teritoriul statului vecin.

    Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

    Totodata,in zona au fost descoperite mai multe colete ce contineau 38.450 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 385.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei, pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, au identificat in trafic, pe raza localitatii Vadu Izei, jud. Maramures, un autoturism, marca Skoda.

    La observarea patrulei politiei de frontiera, soferul autoturismului a marit viteza de deplasare, dupa care a virat pe o strada la stanga, a intrat intr-o parcare, a abandonat autoturismul si a fugit de la fata locului.

    S-a trecut la cercetarea zonei concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea retinerii conducatorului auto.

    La scurt timp, acesta a fost identificat ca fiind cetateanul roman Gheorghe C., de 46 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures, iar in masina abandonata au fost descoperite 10 colete, ce contineau tigari de provenienta ucraineana.

    In urma inventarierii baxurilor, s-a constatat ca este vorba de 4.998 pachete tigari, marca Jin Ling, in valoare de peste 44.100 lei.

    In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul folosit la transportul marfii, in valoare de 4.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.
  • De asemenea, in ultimele 48 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au mai descoperit in apropierea frontierei de stat, abandonate in vegetatie, 3.500 pachete tigari de provenienta ucraineana.

    Tigarile in valoare de peste 28.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru depistarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana