14 aprilie 2015

Cinsprezece cetateni afgani si sirieni opriti din drumul spre Spatiul Schengen


  In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi si Berezeni - jud. Vaslui au depistat in zona de responsabilitate cinsprezece persoane, cetateni afgani si sirieni, care au incercat sa intre ilegal in Romania peste raul Prut.
In data de 12 aprilie a.c., in jurul orelor 08.00, in cadrul unei actiuni de colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, politistii de frontiera romani au fost informati ca exista posibilitatea ca mai multe persoane sa incerce sa treaca raul Prut si sa intre pe teritoriul Romaniei.Astfel, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi-jud. Vaslui au procedat la desfasurarea unei actiuni specifice, in urma careia au descoperit, la marginea localitatii de frontiera Chersacosu, in apropierea raului Prut, treisprezece  persoane (cinci barbati, doua femei si sase copii) de origine afroasiatica. Lucratorii nostri au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat ca acestia nu  vorbesc limba romana si nu poseda documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost condusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Husi in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor.
In urma verificarilor specifice efectuate, cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova si din declaratiile persoanelor, politistii de frontiera au stabilit ca acestia sunt cetateni afgani, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, iar copii care-i insoteau, au varste cuprinse intre 2 si 6 ani si ca au trecut raul Prut cu ajutorul unei barci pneumatice cu intentia de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen.
Tot ieri, in jurul  orei 20.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Berezeni-jud. Vaslui au observat cu ajutorului aparaturii cu termoviziune, doua persoane care se deplasau dinspre malul raului Prut spre interiorul tarii. Cele doua persoane au fost depsitate in apropierea localitatii de frontiera Vetrisoaia, iar in urma verificarilor s-a stabilit ca sunt cetateni sirieni in varsta de 39 si 40 ani, care au incercat sa treaca ilegal frontiera din R Moldova, cu intentia sa ajunga in Germania.
In ambele cazuri, politistii de frontiera au intrerupt calatoria persoanelor in cauza, carora le-au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a forntierei de stat si le-au predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin pentru continuarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana