23 aprilie 2015

Doua fetite gemene, ascunse sub o patura intr-un microbuz, depistate la frontiera


Politistii de frontiera aradeni au descoperit, sub o patura aflata pe bancheta unui microbuz cu pasageri, doua fetite gemene, in varsta de sapte luni, care fusesera  ascunse de parintii lor, cu intentia de a fi trecute ilegal frontiera romano-maghiara. Parintii au declarat ca au recurs la acest gest deoarece nu aveau documente de calatorie pentru cele doua minore.
In data de 22.04.2015, in jurul orei 08.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Dragos T., in varsta de 22 ani, din jud. Iasi, care conducea un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Germania.
In autoturism se aflau ca pasageri patru persoane adulte, cetateni romani cu domiciliul pe raza judetelor Iasi si Constanta.
Cu ocazia controlului, politistii de frontiera aradeni au descoperit doua fetite gemene, in varsta de 7 luni, ascunse pe bancheta din spatele soferului, langa geam, acoperite cu o patura.
Politistii de frontiera au demarat cercetarile, ocazie cu care s-a stabilit faptul ca in microbuz se afla si mama celor doua fetite, care a precizat ca nu are documente de calatorie pentru gemene, insa a prezentat politistilor de frontiera certificatele de nastere ale acestora, emise de autoritatile germane.
In momentul efectuarii controlului asupra microbuzului, pe sensul de iesire din Romania, s-a prezentat pe jos, cetateanul roman Costel V., in varsta de 34 ani, din jud. Constanta care a declarat ca este tatal celor doua minore.
Fata de cele constatate, tatal celor doua fetite a declarat ca inaintea controlului de frontiera a coborat din mijlocul de transport deoarece intentiona sa treaca frontiera pe jos, lasand in microbuz minorele acoperite deoarece erau racite.
Totodata, parintii au motivat gestul lor prin faptul ca nu cunosteau conditiile de trecere a frontierei pentru cele doua minore.
Soferul masinii a declarat ca tatal minorelor l-a rugat sa conduca microbuzul pana in Ungaria si nu avea cunostinta de faptul ca fetele nu poseda documente de calatorie.
Celor doi parinti li s-au intocmit actele de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana