3 aprilie 2015

Maramuresean depistat cu tigari ascunse pe corp si intr-o husa pentru ustensile de pescuit


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au intocmit dosare penale pe numele a doi cetateni romani, un maramuresean si un sucevean, pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si au confiscat 1.138 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 5.200 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.

Ieri, 2 aprilie a.c., un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorul P.F. Sarasau, pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, a observat pe raza localitatii Sarasau, judetul Maramures, localitate situata pe malul romanesc al raului Tisa, o persoana care se deplasa spre interiorul tarii cu o bicicleta pe care transporta un colet voluminos, ambalat intr-o husa pentru ustensile de pescuit.
Lucratorii nostri au interceptat persoana in cauza in vederea identificarii acesteia, ocazie cu care a fost efectuat un control asupra barbatului, precum si a bagajelor personale.
Astfel, in husa pentru ustensilele de pescuit, precum si pe corpul persoanei, sub imbracaminte, au fost descoperite 50 de cartuse cu tigari, marca NZ, de provenienta ucraineana, pe care Valentin F., de 24 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures, intentiona sa le comercializeze pe piata neagra din zona.
Drept urmare, barbatul a fost condus la sediul Politiei de Frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii tigarilor, s-a constatat ca este vorba de 500 pachete tigari, in valoare de peste 4.400 lei.
Tigarile, bicicleta si husa pentru ustensile de pescuit au fost ridicate in vederea confiscarii, iar maramureseanul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
In continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, fiind anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene despre eveniment.

Tot ieri, 2 aprilie a.c., in jurul orei 10.00, in P.T.F Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a intra in tara, conducand un autoturism marca Jeep Grand Cherokee, cetateanul roman D. Vasile, in varsta de 29 de ani, domiciliat in municipiul Radauti, jud. Suceava.
Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra masinii, ocazie cu care au descoperit ascunse in semiaripile din fata, in bord, in schimbatorul de viteze, in spatele triplelor si in roata de rezerva, cantitatea de 638 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.
Deoarece barbatul a mai fost sanctionat in data de 31 martie a.c. cu amenda in valoare de 6.000 lei pentru sustragerea de la controlul vamal a unui numar de 630 pachete de tigari, politistii de frontiera i-au intocmit acestuia actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, conform legii.
Tigarile in valoare de aproximativ 800 lei si autoturismul in valoare de 25.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, urmand ca la finalul cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana