29 aprilie 2015

Sase sirieni ascunsi intr-un camion, descoperiti la P.T.F. Giurgiu


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunsi intr-un camion incarcat cu diverse bunuri, sase cetateni sirieni, care incercau astfel sa intre ilegal in tara.
In data de 28.04.2015, ora 23.55, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autocamion, un cetatean bulgar, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, diverse bunuri din Turcia pentru Ungaria si Slovacia.
Procedand la verificarea mijlocului de transport cu sonda CO2, politistii de frontiera giurgiuveni au observat ca aceasta indica o valoare mare a concentratiei de dioxid de carbon. Mai mult, sigiliul aplicat pe compartimentul marfa al camionului era rupt si relipit, motiv pentru care lucratorii nostri au procedat la efectuarea unui control amanuntit.
Astfel, printre marfa transportata, au fost descoperite 6 persoane de sex masculin, de origine siriana care nu vorbeau limba romana si nu detineau documente de identitate. La cercetari, soferul camionului a declarat ca nu stie cum au ajuns persoanele respective in interiorul compartimentului marfa al camionului.
Conform protocolului romano - bulgar, camionul, conducatorul auto si persoanele in cauza au fost preluate de Politia de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana