9 aprilie 2015

Tigari in valoare de 180.000 de lei confiscate de catre politistii de frontiera maramureseni


 In ultimele 48 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 20.000 pachete cu tigari, in valoare de 180.000 lei, tigari ce urmau sa fie comercializate pe piata neagra de desfacere din Romania, iar un autoturism marca Jeep Grand Cherokee a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea cercetarilor.
  • Ieri, 8 aprilie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului, pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, au descoperit, in apropierea frontierei de stat, intr-o zona greu accesibila din padurea aflata la marginea localitatii CrasnaViseului, jud. Maramures, 21 de colete cu tigari de provenienta ucraineana.

    S-a trecut la cercetarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea identificarii persoanelor implicate, fiind anuntate despre captura cu tigari descoperita, si autoritatile de frontiera ale statului vecin.

    In urma inventarierii baxurilor, s-a constatat ca este vorba de 10.269 pachete tigari, de diferite marci, in valoare de aproximativ 100.000 lei.

    In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F Sarasau, judetul Maramures, au observat, in jurul orei 21.00, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Campulung la Tisa, un grup de persoane care transporta mai multe colete, indreptandu-se spre un autoturism parcat in zona.

    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a persoanelor in cauza, insa acestea au abandonat colete langa autoturism si au fugit, sarind in apa raului Tisa si intorcandu-se pe teritoriul ucrainean.

    Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea retinerii celor in cauza si cercetarii in comun a evenimentului.

    Totodata, in zona au fost descoperite mai multe colete ce contineau tigari, marca Marble, de provenienta ucraineana.

    In urma inventarierii coletelor, s-a constatat ca acestea contin 9.000 pachete tigari, in valoare aproximativ 80.000 de lei.

    Totodata, autoturismul abandonat, marca Jeep, in valoare de 3.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea cercetarilor.

    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana