23 aprilie 2015

Trei barbati care transportau intr-o caruta aproximativ 8.000 pachete tigari de contrabanda, depistati la malul raului Prut


  Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au depistat trei persoane care au incercat sa introduca ilegal in tara, peste raul Prut, patru colete care contineau 158.400 tigarete de contrabanda.
In data de 21 aprilie a.c., pentru valorificarea unor informatii detinute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, in colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, in jurul orei 22.20, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului a observat, cu ajutorul autospecialei de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii, pe directia localitatii de frontiera Golaesti, in apropierea raului Prut, un atelaj hipo tras de un cal, in care se afla o persoana. Alte doua persoane se deplasau in spatele acestuia, pe jos.
Lucratorii nostri au procedat la oprirea si identificarea persoanelor in cauza si a atelajului, in care erau patru colete voluminoase invelite in folie de polietilena de culoare neagra.
In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca cei trei barbati sunt Daniel O., Ion O. si Virgil H., cu varste cuprinse intre 35 si 41 ani, toti domiciliati pe raza judetului Iasi. Din cercetari si declaratiile persoanelor in cauza s-a stabilit ca unul din barbati a preluat tigarile de la malul raului Prut si urma sa le predea unui cetatean din R. Moldova, a carei identitate nu o cunoaste, iar ceilalti doi aveau rolul de a monitoriza zona si de a-l informa cu privire la prezenta politistilor de frontiera.
La inventarierea coletelor, s-a constatat ca acestea contin cantitatea de 158.400 de tigarete marca Plugarul, cu timbru de acciza R. Moldova. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 35.250 lei, a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.
Pe numele celor trei barbati a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.



Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana