11 mai 2015

Doua adolescente intentionau sa iasa din Romania folosind documente false


Politistii de frontiera bihoreni au depistat doua adolescente, in varsta de 16 respectiv 17 ani, care incercau sa treaca ilegal frontiera, folosindu-se de documente de calatorie false.
La data de 08.05.2015, orele 19.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Bors - I.T.P.F. Oradea, s-au prezentat pentru a iesi din tara, ca pasagere intr-un microbuz, doua persoane de sex feminin care s-au legitimat cu carti de identitate romanesti.
La controlul specific, politistii de frontiera bihoreni au sesizat ca documentele persoanelor in cauza nu indeplinesc conditiile de forma si fond, fiind false, motiv pentru care au demarat cercetarile.
Astfel, s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza sunt minorele A.S., in varsta de 16 ani si I.A.M., de 17 ani, domiciliate pe raza judetului Iasi, care au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece intentionau sa ajunga in Italia la rude, dar nu aveau acordul parintilor.
Totodata, ele au mai declarat ca au procurat documentele de la o persoana a carei identitate nu o cunosc, contra sumei de 50 euro fiecare.
Politistii de frontiera au intocmit in cauza acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana