14 mai 2015

Grupare de traficanti de migranti destructurata


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera - Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti-Otopeni, sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala, au continuat cercetarile intr-un dosar ce viza destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de migranti si trecere ilegala a frontierei de stat, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate.
In luna februarie 2015, politistii de frontiera din cadrul Centrului de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti-Otopeni sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala au efectuat un numar de sapte perchezitii domiciliare, pentru destructurarea unei retele formate din cetateni romani, sirieni, irakieni si bulgari care se ocupa cu racolarea de cetateni de origine araba in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, in schimbul unor importante sume de bani.
Din probele administrate a rezultat ca activitatea infractionala a gruparii era structurata pe doua segmente. Primul segment avea rolul de a racola migrantii, de a-i prelua de pe teritoriul Bulgariei si de a-i introduce ilegal in Romania, prin zona Giurgiu, urmand sa ii transporte pana in municipiul Bucuresti.
Al doilea segment avea rolul de a prelua migrantii din locatiile de cazare din Bucuresti, de a-i transporta pana in zona de vest, la frontiera cu Ungaria, unde ulterior se organiza scoaterea ilegala din Romania.
La acea data au fost aduse la audieri 9 persoane (cinci cetateni romani, 2 irakieni, un sirian si un bulgar), din care trei sunt cercetati in stare de arest preventiv, 5 in stare de arest la domiciliu, iar o persoana se afla sub control judiciar.
In cursul lunii aprilie 2015, a fost destructurat cel de-al doilea segment al retelei care actiona la frontiera de vest, cand a fost organizat un flagrant, fiind depistate in P.T.F Bors ascunse, in semiremorca unui tir, 11 persoane (9 barbati, o femeie si un copil), cetateni sirieni, irakieni si un cetatean palestinian, cu varstele cuprinse intre 4 luni si 51 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in Germania.
In baza mandatelor emise de catre D.I.I.C.O.T - Structura Centrala, pentru patru membrii ai gruparii (3 cetateni romani si un irakian) au fost emise mandate de retinere, Tribunalul Bucuresti acceptand propunerea de arestare preventiva a acestora.
Cercetarile procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala si ofiterilor I.G.P.F. au continuat pentru depistarea tuturor persoanelor implicate si in cursul zilei de ieri, 13.05.2015, politistii de frontiera delegati din cadrul Centrului de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti-Otopeni au desfasurat o actiune pe raza judetului Giurgiu.
Cu aceasta ocazie, pe raza localitatii Oinacu-jud. Giurgiu, a fost oprit in trafic un autoturism marca VW Pasat, inmatriculat in Bulgaria, condus de catre S. D., lucrator in cadrul S.P.F.Giurgiu.
Cu ocazia controlului, in portbagajul autoturismului, au fost gasite ascunse doua persoane, cetateni sirieni.
Procurorii D.I.I.C.O.T - Structura Centrala au dispus masura preventiva a retinerii fata de inculpatul S.D urmand sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva.
Pe tot parcursul desfasurarii cercetarilor, suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana