11 mai 2015

Migranti ascunsi in portbagajul unui autoturism, depistati la frontiera


  Politistii de frontiera din cadrul Inpectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea (P.T.F. Nadlac si P.T.F Bors) au descoperit patru migranti care intentionau sa iasa ilegal din tara, ascunsi in portbagajul unui autoturism, respectiv in semiremorca unui camion.
  • In data de 10.05.2015, in jurul orei 08.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul bulgar Miroslav S., in varsta de 45 ani, conducand un autoturism marca VW, inmatriculat in Bulgaria. In autoturism mai calatorea, ca pasager, cetateanul bulgar Ranceva I., in varsta de 35 ani.

    Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera aradeni au descoperit, in portbagajul autoturismului, ascunse sub bagaje, doua persoane de sex masculin, motiv pentru care au demarat cercetarile. Astfel, s-a stabilit ca cele doua persoane ascunse sunt cetateni sirieni, in varsta de 36 respectiv 43 de ani.

    Celor doi sirieni li s-au intocmit acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar cetatenilor bulgari, pentru infractiunea de trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.
  • In data de 08.05.2015, orele 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors-jud.Bihor, s-a prezentat pentru a iesi din tara, cetateanul polonez S.S., in varsta de 46 ani, conducand un automarfar marca Daf si semiremorca marca Koegel, inmatriculate in Polonia, care transporta cabluri electrice din Turcia pentru o firma din Polonia.

    La controlul specific asupra mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit, ascunse in semiremorca, doua persoane de sex masculin.

    Din verificari, a rezultat ca persoanele in cauza sunt doi cetateni afgani, in varsta de 19 respectiv 15 ani, care au declarat ca intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.

    Politistii de frontiera au intocmit in cauza, acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana