29 mai 2015

Migranti ascunsi intr-un TIR cu pepeni, descoperiti la P.T.F. Calafat


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit sase migranti, patru afgani si doi sirieni, care au incercat sa intre ilegal in tara, afganii fiind ascunsi intr-un TIR cu pepeni verzi iar sirienii incercand sa ocoleasca, pe jos, punctul de frontiera.In total, in ultima saptamana politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu au descoperit 38 de migranti care au incercat sa intre ilegal in tara pe la frontiera cu Bulgaria.
  • In data de 28.05.2015, la ora 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion, un cetatean polonez care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, pepeni verzi, din Grecia pentru Polonia.

    Procedand la verificarea mijlocului de transport cu tehnica specifica din dotare, sonda HBD MICRO SEARCH (de detectare a CO2), politistii de frontiera au descoperit in compartimentul marfa, ascunse intr-un spatiu special amenajat, printre marfa transportata, patru persoane de sex masculin care vorbeau limba araba si nu detineau documente de identitate.

    La cercetari, s-a constatat faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni afgani cu varste de 19 si 20 de ani. Acestia au declarat ca au plecat din tara de origine in urma cu aproximativ 15 zile, pe ruta Turcia-Grecia-Bulgaria, urcandu-se in camion intr-o parcare in Grecia, fara stirea soferului.
  • Cateva ore mai tarziu, in apropierea aceluiasi punct de trecere a frontierei, lucratorii nostri au observat doua persoane care se deplasau pe jos, la 300 de metri distanta de locul de efectuare a controlului, venind dinspre podul Calafat -Vidin cu intentia de a ocoli punctul de frontiera.

    O echipa comuna formata din politisti de frontiera romani si bulgari a procedat la retinerea si conducerea acestora la sediul P.T.F. Calafat - Vidin. In urma cercetarilor efectuate s-a constatat ca este vorba despre doi cetateni sirieni in varsta de 14, respectiv 27 de ani.

    Acestia au declarat ca in urma cu o luna au trecut ilegal frontiera din Turcia in Bulgaria, iar acum incercau sa tranziteze Romania cu scopul de a ajunge in Germania.       
In ambele cazuri, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, migrantii, soferul si mijlocul de transport au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana