18 mai 2015

Opt cetateni afgani  opriti din drumul spre Spatiul Schengen


   Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au depistat in zona de responsabilitate opt cetateni afgani care au incercat sa intre ilegal in Romania.
In data de 16 mai a.c., in jurul orei 01.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi aflati in exercitarea atributiilor de serviciu au observat cu autospeciala de termoviziune, pe directia localitatii Risesti, judetul Vaslui, opt persoane care se deplasau de la raul Prut catre interiorul tarii.
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au procedat la desfasurarea unei actini specifice, in urma careia au depistat, in apropierea comunicatiei Husi-Albita, la marginea de sud a localitatii Risesti, opt  persoane (patru barbati, o femeie si trei copii) de origine afroasiatica. Lucratorii nostri au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat ca acestia nu  vorbesc limba romana, motiv pentru care au fost condusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Husi in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor.
In urma verificarilor specifice efectuate, cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova si din declaratiile persoanelor, politistii de frontiera au stabilit ca acestia sunt cetateni afgani, cu varste cuprinse intre 27 si 39 de ani, iar copii care-i insoteau au varste cuprinse intre 3 si 6 ani si ca au trecut raul Prut cu ajutorul unei barci pneumatice cu intentia de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au intrerupt calatoria persoanelor in cauza, carora le-au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a forntierei de stat si le-au predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin pentru continuarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana