28 mai 2015

Opt migranti irakieni si o calauza bulgara, descoperiti la malul Dunarii


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - S.P.F. Gostinu au descoperit la malul Dunarii opt migranti irakieni pe care o calauza, cetatean bulgar, i-a traversat fluviul cu o barca. Irakienii au fost predati, conform protocolului, politistilor de frontiera bulgari, in vederea continuarii cercetarilor, iar cetateanul bulgar a fost retinut pentru 24 ore, fiind cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti.
In data de 27.05.2015, in jurul orei 05.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Gostinu, judetul Giurgiu, au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, in apropierea malului romanesc al fluviului Dunarea, un grup de noua persoane care nu isi justifica prezenta in zona.
Imediat a intervenit o echipa operativa care a preluat persoanele in cauza si le-a condus la sediul institutiei in vederea continuarii cercetarilor, ocazie cu care s-a stabilit ca opt dintre ei sunt cetateni irakieni, cu varste cuprinse intre 13 si 36 de ani, iar al noualea este un cetatean bulgar in varsta de 42 de ani.
Totodata, s-a stabilit ca cetateanul bulgar, D.G., in varsta de 42 ani, a intrat legal in Romania prin P.T.F. Giurgiu, in cursul noptii. Migrantii au declarat ca au plecat in urma cu o luna din tara de origine pe ruta Turcia-Bulgaria, de unde au fost preluati de o calauza care i-a traversat fluviul Dunarea cu o ambarcatiune de lemn cu motor, din Bulgaria pana la malul romanesc, unde au fost asteptati de un alt cetatean bulgar. Cetatenii irakieni au mai declarat ca intentionau sa ajunga in Germania si au platit, fiecare cate 3.000 de euro unei persoane ale carei date de identitate nu le cunosc.
In cauza, fata de cetateanul bulgar, s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii detrafic de migranti, acesta fiind retinut pentru 24 de ore. Azi, 28 mai a.c., urmeaza a fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu in vedera dispunerii masurilor legale.
De asemenea, migrantilor le-au fost intocmite dosare penale pentru savarsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, acestia fiind predati Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana