11 mai 2015

Patru pakistanezi si un afgan ascunsi in mijloace de transport, descoperiti la P.T.F. Calafat


  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit patru pakistanezi si un cetatean afgan care au incercat sa intre ilegal in tara, ascunsi in doua TIR-uri incarcate cu servetele din hartie, respectiv obiecte din sticla.
  • In data de 09.05.2015, la ora 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Iveco, un cetatean bulgar care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, servetele din hartie, din Turcia pentru Germania.

    Procedand la verificarea mijlocului de transport cu tehnica specifica din dotare, politistii de frontiera au descoperit in compartimentul marfa, ascunse intr-un locas special amenajat printre marfa transportata, doua persoane de sex masculin care vorbeau limba araba si nu detineau documente de identitate.

    La cercetari, s-a constatat faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni pakistanezi, iar soferul camionului a declarat ca nu avea cunostinta despre prezenta acestora in mijlocul de transport.
  • In data de 10.05.2015, la ora 09.30, la acelasi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Renault, un cetatean ceh, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, obiecte din sticla din Turcia pentru Cehia.

    Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera au observat ca sigiliul vamal este deteriorat. In urma controlului amanuntit efectuat asupra compartimentului marfa, au fost descoperite trei persoane de sex masculin ascunse printre marfa transportata.

    La cercetari, s-a constatat faptul ca este vorba despre doi cetateni pakistanezi si un afgan. Persoanele in cauza au declarat ca s-au urcat in camion in Istanbul - Turcia, cu ajutorul unui cetatean afgan, iar soferul a declarat ca nu avea cunostinta despre prezenta acestora in mijlocul de transport.
In ambele cazuri, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, migrantii, soferii si mijloacele de transport au fost predate Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana