12 mai 2015

Soferul unui autocamion in care erau ascunsi 37 de migranti, retinut dupa ce a incercat sa ofere mita politistilor de frontiera


   Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, impreuna cu lucratori din cadrul Directiei Generale Anticoruptie- Serviciul Teritorial Giurgiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, au suprins in flagrant un cetatean turc care a incercat sa ofere echipei comune de control din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, suma de 1.500 euro pentru a nu deschide compartimentul marfa al autocamionului, intentionand astfel sa introduca ilegal in tara 37 migranti.
Astfel, luni, 11 mai a.c., un politist de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu - membru al echipei comune de control din cadrul P.T.F. Giurgiu a sesizat Serviciul Judetean Anticoruptie Giurgiu despre faptul ca, in timp ce se afla in serviciu, cetateanul turc Seref A., soferul unui camion care transporta sase tone de ata din Turcia pentru o firma din Germania, i-a oferit suma de 1.500 euro, pentru a efectua formalitatile de frontiera, fara a deschide compartimentul marfa al camionului.
In baza denuntului formulat de politistul de frontiera, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, s-au deplasat in punctul de trecere a frontierei, unde au surprins in flagrant pe cetateanul turc, Seref A., in varsta de 53 ani, sofer al unui TIR in timp ce promitea politistilor de frontiera suma de 1.500 de euro, pentru a nu fi verificat compartimentul de marfa al mijlocului de transport.
Totodata, a fost a organizata o actiune comuna, cu participarea autoritatilor de frontiera romane si bulgare, care impreuna cu autoritatea vamala au procedat la deschiderea compartimentului marfa al camionului. Cu aceasta ocazie, au fost depistate, printre marfa transportata, 37 de persoane, cetateni sirieni, irakieni si un cetatean turc, dintre care 24 barbati, 6 femei si 7 copii.
In cauza, fata de soferul turc, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunilor de dare de mita prev. de art. 290, alin. 1 Cod penal si trafic de migranti art. 263, alin. 1 Cod penal, fata de acesta fiind luata masura retinerii pe o durata de 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de azi sa fie prezentat instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.
De asemenea, migrantii au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
In cauza s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana