4 mai 2015

Trei cetateni marocani, ascunsi pe o nava, descoperiti in Portul Sulina


 Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat, la bordul  unei nave care a ajuns din directia Maroc in Portul Sulina, trei cetateni marocani care au incercat sa intre in tara fara documente justificative.
In data de 02.05.2015, in jurul orei 17.00, politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Sulina au desfasurat, alaturi de lucratorii vamali si reprezentantii Capitaniei Zonale Sulina, controlul unei nave sub pavilion Gibraltar, care a ajuns in Portul Sulina din directia portului Casablanca (Maroc).
In urma controlului de frontiera, la bordul navei au fost descoperiti trei barbati care nu detineau documente de identitate si nu vorbeau nicio limba de circulatie internationala.
Verificarile au stabilit faptul ca cei trei tineri sunt cetateni marocani, A.T., in vârsta de 18 ani, A.B. de 19 ani si E.M.A., de 20 ani, care au declarat ca intentionau sa ajunga in mod ilegal in tara noastra.
Comandantul navei, un cetatean polonez, a declarat faptul ca nava a plecat din portul Casablanca, iar dupa aproximativ cinci ore de mars au fost descoperiti ascunsi cei trei cetateni marocani.
Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala celor trei cetateni marocani pentru savârsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 262, alin. 3 din Codul Penal, iar armatorul navei in cauza, o firma de shipping cu sediul in Olanda, a fost sanctionat contraventional cu suma de 24.000 lei (trei amenzi in cuantum de 8.000 lei fiecare) deoarece a transportat in România cetateni straini fara a indeplini conditiile legale, fapta prevazuta si sanctionata conform art. 134, pct. 1 din O.U.G. 194 / 2002.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana